Comunicate de presă | Performance With Purpose

Un an de performante aduce PepsiCo cu un pas mai aproape de obiectivele pentru 2025

18.10.2017

PepsiCo prezinta un progres semnificativ in drumul spre atingerea obiectivelor ambitioase de sustenabilitate ale Agendei 2025 propuse prin filozofia Perfomanta cu Scop chiar anul trecut. Compania si-a imbunatatit randamentul in toate cele trei arii de focus – Produse, Planeta si Oameni – in timp ce a avut un profit de 7 miliarde de dolari in acelasi an.

In cel mai recent Raport de Sustenabilitate, PepsiCo si-a reafirmat aspiratia de a aduce schimbari durabile in intreaga companie, in lantul sau valoric, la nivel de industrie alimentara si in intreaga lume prin intermediul Performantei cu Scop.

“Anul trecut ne-am dublat promisiune prin Performanta cu Scop, viziunea noastra de a oferi rezultate financiare de top pe termen lung intr-un mod receptive la nevoile lumii din jurul nostrum”, a spus Indra K. Nooyi, Presedinte si CEO PepsiCo. “De atunci am lucrat din greu pentru a inainta cu Agenda noastra pentru 2025, de la face mai mult produse nutritive, la limitarea impactului nostru asupra mediului, la investirea oamenilor cu putere si a comunitatilor in care suntem prezenti. Dupa cum arata raportul din acest an, facem progrese reale si semnificative in intreaga lume”.

Repere din Raportul de Sustenabilitate 2016:

• Produse: PepsiCo a redus zaharul adaugat, grasimile sature si sarea din portofoliile de bauturi si snacks-uri comparativ cu 2015. De asemenea, compania a continuat sa-si indrepte interesul spre mai mult produse nutritive, sporiind astfel veniturile nete din portofoliul de Everyday Nutrition cu 27% din totalul companiei si livrand mai mult de 260 milioane de porti de alimente nutritive comunitatilor aflate in dificultate.
  • Planeta: PepsiCo a atins un sfert din obiectivul sau pentru 2025 referitor la alimentarea anuala cu apa, cu aproximativ 2,7 miliarde de litri reinnoiti pe plan local in bazine hidrografice cu risc ridicat. De asemenea, a lucrat cu Fundatia PepsiCo si partenerii sai sa ca mai mult de doua milioane de oameni sa aiba acces sigur la apa si asta doar in 2016 (realizand astfel un total de 11 milioane de oamenii intre 2006 si 2016).
  • Persoane: Prin intermediul Initiativei extinse de Agricultura Sustenabila, PepsiCo a luat legatura cu fermieri care au crescut cu 34% culturile pe care le produc direct. Acest program ajuta cultivatorii si comunitatile lor sa obtina mai mult din munca lor reducand in paralel folosirea apei si emisiile cu efect de sera. In 2016, PepsiCo a marit si reprezentarea femeilor la nivelul mangamentului cu 38% si a imputernicit 6 milioane de femei si fete prin investitii in comunitatile locale (ajungand la aproape 50% din obiectivul sau din 2025).

Desi au fost facute progrese considerabile spre atingerea obiectivelor Agendei 2025 Performanta cu Scop, Mehmood Khan, PepsiCo Vice Chairman and Chief Scientific Officer, Global Research and Development, a subliniat ca actiunea coordonata la scara larga este vitala in abordarea provocarilor interdependente din sanatatea publica si nutritie, schimbari climatice, deficit de resurse si drepturile omului.

„Sistemul global alimentar se afla intr-un punct de inflexiune”, a spus. „Reteau vasta de agricultori, comercianti, procesatori, furnizori, producatori si comercianti cu amanuntul trebuie sa imbratiseze schimbarea. Anul acesta am fost inspirat de raspunsul la noile noastre obiective de Performanta cu Scop. Intelegem ca mai este mult de munca pentru a ne atinge obiective, dar de asemenea stim ca impreuna vom reusi sa cream un viitor mai sustenabil pentru noi toti”.

PepsiCo a anuntat, de asemenea, masuri de sporire a transparentei si de imbunatatire a accesului la informatii cheie privind Performanta cu Scop si aspecte importante legate de sustenabilitate. Compania a lanasat un nou A-Z Topics interactiv pe pepsico.com. Acesta inlocuieste Raportul de Raportare Globala publicat in anii trecuti si ofera informatii actualizate si usor de navigat despre politicile, programele, guvernanta si performanta PepsiCo in raport cu obiectivele Agendei 2025.