Raportul PepsiCo referitor Angajamentul pentru o agricultură sustenabilă

Agricultură


Raportul PepsiCo referitor Angajamentul pentru o agricultură sustenabilă

Agricultura este una dintre cele mai mari oportunități de a aborda schimbările climatice, pierderea biodiversității și creșterea inegalității rural-urbane. Schimbările pozitive în agricultură, care sunt sustenabile, rezistente și incluzive, au potențialul de a hrăni populația globală aflată în creștere, îmbunătățind în același timp sistemul alimentar global.

Aceste schimbări vor necesita un parteneriat și un angajament între liderii mondiali, iar PepsiCo își propune să facă față acestei provocări. Pentru a confirma abilitățile noastre de conducere și a ne dezvolta pe baza progresului nostru, am anunțat în aprilie 2021 o nouă inițiativă de agricultură pozitivă bazată pe impact.

Să facem față provocării agriculturii globale:
În ultimii ani, reapariția practicilor agricole sustenabile a dovedit că avem capacitatea de a reinventa agricultura globală pentru a deveni o forță care regenerează solul. Încurajarea tehnicilor care și-au dovedit eficiența, la nivel local, poate avea un impact semnificativ, la scară globală. Începem să privim fermele nu ca fabrici, ci ca ecosisteme naturale individuale. Practici simple, care se pot repeta, cum ar fi utilizarea culturilor de acoperire, ajută la captarea carbonului și la dezvoltarea sănătății solului. Exemple similare în ceea ce privește eficiența utilizării apei și conservarea și restaurarea habitatului, adoptate la scară globală, pot face terenurile mai puțin predispuse la secetă și inundații, pot crește biodiversitatea și îmbunătăți sursele de venit ale fermierilor din întreaga lume.

La baza sa, PepsiCo este o companie agricolă. Aprovizionarea constantă și sustenabilă a culturilor este esențială pentru afacerea noastră și furnizăm culturi în 60 de țări și susținem peste 100.000 de locuri de muncă în agricultură. Așadar, contribuția la întâmpinarea provocărilor agriculturii globale este un obiectiv cheie pentru noi.

La PepsiCo, facem mai mult decât să ne minimalizăm propriul impact. Ne bazăm pe progresele realizate de mulți ani și stabilim noi obiective concepute pentru a avea un impact net pozitiv în agricultura sustenabilă, de-a lungul lanțului nostru valoric global. În aprilie 2021, am anunțat o nouă inițiativă de agricultură pozitivă, incluzând un obiectiv pentru 2030, acela de a răspândi practicile agricole regenerative pe 7 milioane de acri sau 2,8 milioane de hectare (aproximativ egal cu întreaga noastră amprentă agricolă). Estimăm că acest efort va elimina cel puțin 3 milioane de tone de emisii de gaze cu efect de seră (GES) până la sfârșitul deceniului. În plus, până în 2030, ne propunem să îmbunătățim mijloacele de trai pentru mai mult de 250.000 de oameni din lanțul nostru de aprovizionare agricolă și să obținem 100% din ingredientele noastre cheie în mod sustenabil.

Acest clip video nu poate fi redat din cauza setărilor de confidențialitate.

Pentru a putea reda clipul video accesează "Cookie Preferences" din josul paginii şi activează Advertising Cookies.

Obiective 2030
  • Răspândirea practicilor agricole regenerative pe 7 milioane de acri sau 2,8 milioane de hectare
  • Eliminarea a 3 milioane de tone de emisii de gaze cu efect de seră
  • Îmbunătățirea mijlocelelor de trai pentru peste 250.000 de oameni din lanțul nostru de aprovizionare agricolă
  • Obținerea sustenabilă a 100% din ingredientele noastre cheie

Aflați mai multe despre abordarea completă PepsiCo în domeniul agriculturii

Subiecte de la A-Z