Despre noi


În 1965, Donald Kendall, CEO-ul Pepsi-Cola, și Herman Lay, CEO-ul Frito-Lay, au recunoscut ceea ce se numește „un parteneriat perfect”, clădirea unei singure companii ce servește snacks-uri perfect sărate, alături de cea mai bună cola de pe Pământ. Viziunea lor a condus la ceea ce a devenit rapid una dintre cele mai importante companii din lumea snacks-urilor și a băuturilor: PepsiCo.

Produsele PepsiCo sunt savurate de către consumatori de peste un miliard de ori pe zi în mai mult de 200 de țări și teritorii din întreaga lume. PepsiCo a generat venituri nete de peste 70 de miliarde de dolari în 2020, datorită unui portofoliu complementar de snacks-uri și băuturi care include Frito-Lay, Gatorade, Pepsi-Cola, Quaker, Tropicana și SodaStream. Portofoliul de produse PepsiCo include o gamă largă de alimente și băuturi delicioase, incluzând 23 de mărci, fiecare generând estimativ peste 1 miliard de dolari în vânzări de retail.

Viziunea noastră este aceea de a deveni lider global pe piața băuturilor răcoritoare și snacks-urilor prin obiectivul Winning with Purpose. "Winning with Purpose" reflectă ambiția noastră de a câștiga în piață în mod sustenabil și de a încorpora această intenție în toate aspectele strategiei noastre de business și în brandurile companiei.

Compania noastră este formată din șapte divizii: PepsiCo Beverages America de Nord; Frito-Lay America de Nord; Quaker Foods America de Nord; America Latină; Europa; Africa, Orientul Mijlociu și Asia de Sud; și Asia Pacific, Australia / Noua Zeelandă și China. Fiecare dintre aceste divizii are propria sa istorie și un mod unic de a face afaceri.

PepsiCo a intrat pe piaţa româneasca în anul 2004, achiziţionând liderul pe piaţa de chips-uri de cartofi, compania Star Foods, prezentă în România încă din 1993. Astfel, PepsiCo a devenit unul dintre jucătorii principali pe piaţa de Snacks-uri din România

Cu peste 1800 de angajați, în 2020 PepsiCo România s-a poziționat pe locul 1 în clasamentul Angajatori de Top, pentru al optulea an consecutiv.

Prezent în țară din 1965, Pepsi-Cola este unul dintre cele mai îndrăgite branduri din România și este asociat cu libertatea și tinerețea. În 1991, portofoliul de băuturi răcoritoare al PepsiCo a început să fie produs și distribuit printr-un nou sistem de franciză de către îmbuteliatorul Quadrant Amroq Beverages (QAB). QAB a produs și distribuit băuturi răcoritoare din portofoliul PepsiCo până în 2006, când a fost achiziționată de PepsiAmericas, al doilea cel mai mare îmbuteliator de produse PepsiCo din lume.

În prezent, PepsiCo România are un portofoliu variat de băuturi (precum Pepsi, Prigat, 7UP, Mirinda, Evervess, Gatorade, Lipton), dar și de snacksuri (Lay’s, Star, Doritos). Produsele provin din cele două fabrici deținute de PepsiCo în România: Star Foods SNACKS, în Popești-Leordeni și Dragon Beverage în Dragomirești, ambele situate în apropiere de București.

Star Foods SNACKS, fabrica de snacksuri din Popești-Leordeni, a câștigat de-a lungul anilor mai multe premii interne, la nivel regional, fiindu-i astfel recunoscute standardele ridicate de organizare, respectarea mediului, eficiență, bune practici și calitate alimentară. În 2018, unitatea a câștigat premiul Cea mai bună fabrică PepsiCo din Europa.

Fabrica este situată pe o suprafață totală de 22.500 mp, dintre care 13.000 mp reprezintă producție / utilități. Fabrica are 380 de angajați care creează cele mai iubite snacksuri din România.

Fabrica de băuturi răcoritoare Dragon Beverage, din Dragomirești, are 8 linii de producție, care funcționează pe o suprafață de 80.000 mp, fiind una dintre cele mai mari unități de producție deținute de PepsiCo în Europa. Fabrica este situată într-un parc industrial, iar recent a dat în funcțiune o extensie destinată unei noi linii de îmbuteliere a dozelor din aluminiu (CAN). Mai multe tipuri de băuturi, din portofoliul PepsiCo, sunt dezvoltate de aproape 290 de angajați în cadrul unității din Dragomirești.

Companiile PepsiCo își desfășoară activitatea pe piețele din sectorul nostru european de peste 80 de ani, producând și furnizând alimente și băuturi delicioase de care se bucură zilnic milioane de consumatori. Portofoliul nostru de snacks-uri, băuturi răcoritoare, lactate, sucuri și cereale, cuprinde mărci de renume mondial precum Pepsi, Lay’s, Doritos, 7UP, Tropicana și Quaker Oats, alături de mult iubitele noastre branduri locale și regionale, incluzând chipsurile Walkers, Alvalle Gazpacho, alunele Duyvis și alimentele pentru copii Agusha. În momentul de față suntem principalul producător de snacks-uri sărate, cereale și sucuri din sectorul european și al doilea producător de băuturi răcoritoare carbogazoase și produse lactate.

Echipa noastră din Europa este dedicată excelenței, inovării și satisfacerii nevoilor consumatorilor, iar angajamentul nostru față de sustenabilitate se află în centrul afacerii noastre - de la culturile pe care le cultivăm, până la modalitățile noastre de producție și ambalare a mărcilor noastre. De-a lungul deceniilor am investit pe piețele noastre locale, oferind sprijin fermierilor prin programul nostru de agricultură sustenabilă, precum și intrând în parteneriate cu numeroase ONG-uri pentru a îmbunătăți mijloacele de trai ale comunităților în care operăm.

PepsiCo Europe are sediul la Geneva, Elveția și este condusă de Silviu Popovici, Chief Executive Officer pentru Europa.

Află mai multe detalii despre diviziile noastre aici.